De Ruilhoek

De ruilhoek!

In het Groene Straatje draait alles om duurzaamheid! Je vindt hier alles om op een groene manier met je textiele hobby bezig te kunnen zijn. Maar wat is er nu duurzamer dan recyclen?! Creatieve mensen hebben vaak materialen in huis die ze nooit gebruiken. Een bolletje garen in de verkeerde kleur, en dubbele set haaknaalden, een cadeau van een vriend die niet begrijpt dat een borduurster niet altijd een breister is, etc. Mooie materialen die liggen te wachten om gebruikt te worden. Jij hebt vast ook iets in jouw kast liggen.

Dat is jammer toch. Hoe leuk zou het zijn om die ongebruikte items te ruilen voor iets wat je wel leuk vindt? En bovendien heel duurzaam!

Dus duik in je kast en breng die ongebruikte schatten naar onze ruilhoek op de Handwerkbeurs.

Regels voor de ruilhoek

Een paar regels om het ruilen leuk te maken voor iedereen:

  1. Breng iets nieuws of zo-goed-als-nieuws
  2. Breng iets dat schoon is. Niemand wil motten in zijn crea-kast ;-).
  3. Het mag vintage zijn, zolang het maar schoon en in goede staat is.
  4. Beter 1 item van goede kwaliteit dan een koffer vol artikelen van lage kwaliteit.
  5. Voorbeelden van wat je kan meenemen: weefgarens, sokken-wol, hand-geverfde garens, borduurgaren, breinaalden, haaknaalden, steekmarkeerders, borduurpakketten, quiltstoffen, fournituren, etc.
  6. Graag niet meenemen: kleine restjes garens, de laatste meters borduurgaren, stoffen met vlekken, half afgemaakte projecten, etc.
  7. We vragen je eerlijkheid bij het ruilen. Als je iets inlevert mag je gratis iets meenemen uit de ruilhoek wat ongeveer dezelfde waarde heeft. Wij doen geen uitgebreide waardebepaling maar vragen je daar zelf eerlijk in te zijn. Als jij iets heel waardevols inbrengt mag je ook iets waardevols meenemen, of een paar kleinere items die bij elkaar ook ongeveer zoveel waarde hebben.
  8. Vind je de ruilhoek een sympathiek idee en wil je ons hierin steunen? Dat kan met de aankoop van een vintage blikje, mand, cadeaudoos of vrijwillige bijdrage 🤗.

De ruilhoek wordt verzorgd door Studio Koekoek (stand 135). Je vindt de Ruilhoek in het Groene Straatje op standnummer 136!