Pers

Persbericht
Voor directe publicatie

 

Aandacht voor duurzaam textiel op de Handwerkbeurs in Houten

 Houten – Het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s vindt voor de 20e keer plaats. Wegens de sluiting van de IJsselhallen in Zwolle, vindt de beurs voor de eerste keer plaats in de Expo te Houten. Van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari is de Handwerkbeurs daar te bezoeken.

De beurs waar handwerkers materialen kunnen kopen voor alle textiele hobby’s zoals breien, borduren, haken, quilten, zelf-maak-mode en veel meer. De laatste trends zijn te bewonderen, ook nieuwe trends zoals de opkomst van het vrij borduren en punch needle zijn te zien.

Duurzaamheid in de hobby en zelf-maak-mode is al enige tijd een trend. De consument wil weten waar de wol of katoen vandaan komt, en of dat duurzaam geproduceerd wordt. Voor het eerst is duurzaam een thema op de Handwerkbeurs. In het Groene Straatje zijn tien winkels te vinden die volledig duurzaam werken en uitsluitend duurzaam geproduceerde materialen in het assortiment hebben. Bezoekers kunnen niet alleen duurzame wol, katoen en stoffen kopen maar ook informatie krijgen over hoe je duurzaam handwerkt. In het kader van recycling is er een ruilhoek waar bezoekers niet gebruikte, maar wel in goede staat verkerende, handwerkartikelen kunnen inleveren en ruilen voor een ander item die door iemand anders is ingebracht.

De beurs vormt een ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland en voor de enthousiaste handwerker. Er zijn boek- en patroonlanceringen, Meet & Greets met bekende mensen uit de brei- en haak- en borduurwereld, en er is gelegenheid om samen te breien of elkaar te ontmoeten op de Handwerk-Lounge of in één van de horecagelegenheden.

Bekende auteurs, bloggers & vloggers en influencers uit de D.I.Y. en handwerkwereld zijn te vinden in de Meet & Greet stand, en bij diverse stands. Zo kun je de populaire ontwerpers Dendennis, Mr. Knitbear, Mr. Cey en The Guy with The Hook ontmoeten en hun boeken laten signeren. Daarnaast zijn auteurs zoals Amilishly, Anja Toonen, Wilma Westenberg, Tante Setje en Leijns Creative Greenhouse op de beurs te vinden.

De exposanten uit binnen- en buitenland brengen de nieuwste materialen mee. Op de beurs is praktisch elke textiele hobby vertegenwoordigd. De zelf-maak-mode branche is volop aanwezig, zo zijn er diverse naaimachinemerken waar men de nieuwste naai-, borduur- en lock machines kan zien en uitproberen.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 11 januari t/m zondag 14 januari 2024 van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl.

 

Noot voor de redactie

Handwerkbeurs

11 t/m 14 januari 2024 in de Expo Houten, Meidoornkade te Houten

Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Entree: € 13,00 per dag (€ 11,00 voorverkoop)

Website: www.handwerkbeurs.nl


Contactinformatie

Voor meer informatie en beeldmateriaal over de Handwerkbeurs kunt u contact opnemen met:

Second Events

Janet Vermist, Event Manager

De Haven 1

9468 CP Annen

Telefoon: 0592-273903 (06-54280136)

info@second-events.nl