Team Groenewoud Wereldrecordhouder ‘Van Schaap tot Trui’

Het Duits/Nederlandse Team Groenewoud neemt al sinds 2012 succesvol deel aan de “Back to Back Wool Challenge”, een internationale wedstrijd met 5 wereldtitels als resultaat. Team Groenewoud bestaat uit zeven spinsters/breisters en één scheerder heeft dit jaar (2017) voor de zesde keer deelgenomen aan deze Internationale Back to Back Wool Challenge. Ultieme doel van het Team Groenewoud, het gevestigde record van de Australische Merria Jumbucks, 4 uur, 51 minuten en 11 seconden, te verbreken. Dit record stond al 13 jaar en leek onverslaanbaar. Dit jaar was de aanval van het Team Groenewoud succesvol. De klok werd gestopt op 4 uur 45 minuten en 53 seconden. Het Australische record werd in Swalmen verbeterd met 6 minuten. Het juryverslag werd ingezonden naar het Guinness Word Office. Afgelopen maand ontving Tegels de officiële bevestiging per post uit London dat het record erkend was. Het ‘officially amazing’ Team Groenewoud gaat met de titel: “Fastest Sheep to Jumper” de boeken in van Guinness World Record (inleidende tekst uit het persbericht).

In 2013 en 2015 was het team al eens te gast op de Handwerkbeurs, mede om te oefenen en dat heeft mede geholpen om het record binnen te slepen. In 2018 zijn ze terug!

‘Van schaap naar trui in één dag’; demonstratie van ons supersnelle team! Van de pure grondstof: een verse schapenvacht, naar een volwassen maat trui. En dat binnen de uren van een beursdag.
Dat betekent concreet: 4 truien in 4 beursdagen!

Wat is er veranderd?
Dit keer heeft het hele team onbeperkte aandacht voor de bezoekers want: trainen hoeven wij niet meer; we kunnen dit al! Dus u kunt met het team praten, vragen stellen, zelf een klein stukje spinnen, uitleg krijgen en veel meer.

Lees hier het hele persbericht.

Team Groenewoud is op alle dagen aanwezig op Plein 6 in de Diezehal.