Informatie voor standhouders

Algemene info

De Handwerkbeurs is al meer dan 18 jaar een begrip in Nederland! Sinds 2004 wordt de beurs in Zwolle georganiseerd. Mocht u voorkeur voor een specifieke plaats hebben, maar is de stand te groot of te klein, vraag ons of de maat aangepast kan worden (0592-273903 of via de contactpagina).

Houdt er rekening mee dat wanneer de beurs  in februari doorgaat zoals gepland, en u wilt uw deelname annuleren om wat voor reden dan ook, de Algemene Voorwaarden van toepassing zijn. Zie ook het artikel ‘Annuleren’ hieronder.

Op dit moment, in november 2021, is het nog niet bekend of en welke maatregelen m.b.t. COVID-19 er zullen gelden. Hou er rekening mee dat er bijvoorbeeld een Corona Check App (Corona Toegangsbewijs) gecontroleerd zal worden. 

Komende beurzen:

Handwerkbeurs Zwolle 2022: 10 t/m 13 februari 2022 (inschrijven)
Handwerkbeurs Gent (België) 2022: 11 t/m 13 november 2022 (nog niet mogelijk om deel te nemen)

Overigens organiseren wij ook de nederlandse breidagen (Brei- en Haakdagen)
Najaar 2022: 14 & 15 oktober 2022 – IJsselhallen te Zwolle

Informatie over de Belastingdienst en verkopen tijdens de beurs

De Handwerkbeurs in cijfers.

Locatie: de IJsselhallen Zwolle
Data:
donderdag 10 februari 2022 – 10.00 tot 17.00 uur
vrijdag 11 februari 2022 – 10.00 tot 17.00 uur
zaterdag 12 februari 2022 – 10.00 tot 17.00 uur
zondag 13 februari 2022 – 10.00 tot 16.00 uur

Standhouders dienen alle vier dagen aanwezig te zijn, het is NIET mogelijk om slechts twee of drie dagen deel te nemen.

Branchevreemde en food producten zijn niet toegestaan. Tevens is het niet toegestaan om deel te nemen met markthandel, braderieartikelen, om te stunten met verkoopprijzen, uitverkoop te houden of meer dan één artikel in de aanbieding te hebben.

Verwachte bezoekers aantal: ca. 18.000
Beurs oppervlakte: IJsselhal (5120 m2), Meerhal (1558 m2) en Hanzezaal (682 m2)

Stand: Mogelijkheid tot het bouwen van uw eigen stand (alleen huur van de ruimte) of de huur incl. complete standbouw. Standruimte dient minimaal 2 meter diep en 3 meter breed te zijn.
U dient de volledige ruimte die u nodig bent voor de verkoop, te huren. Eigen standbouw dient te beschikken over zij- en achterwanden, naamsvermelding en verlichting. Het is niet toegestaan om met alleen tafels of kasten te staan, de standbouw dient netjes en volledig te zijn.

Standaard standbouw: Standruimte incl. standbouw bestaat uit witte kunststof wanden (zie afbeelding hieronder), 2,5 meter hoog.
Boven in de wanden zit een profiel/inkeping waarin s-haken of andere haken gehangen kunnen worden. Hiermee kunt u dingen aan de wanden hangen.

Onderdelen: Borduren, breien, haken, quilten, kantklossen, vilt, kralen en sieraden, zelfmaakmode, macramé, naai- en borduurmachines, plotteren, diamond painting, spinnen en weven en andere textielvormen.

Annuleren:
De overeenkomst van deelname kan niet door de deelnemer eenzijdig worden gewijzigd of ingetrokken. Indien de beurs plaatsvindt zoals gepland, en u wilt om wat voor reden dan ook uw deelname annuleren, dan zijn daar kosten aan verbonden. 

Indien de deelnemer door bijzondere omstandigheden verhinderd is van de door hem gehuurde ruimte gebruik te maken kan hij middels een schriftelijk verzoek aan de organisator een aanvraag tot annulering indienen onder gehoudenheid tot de betaling van naar annuleringsmaand gestaffelde annuleringskosten, onverminderd het recht de schadevergoeding te vorderen, voor zover de annuleringskosten niet toereikend zijn. De percentages zijn van toepassing op de huursom.

Tot zes maanden voor de aanvang van de beurs: 20 %
Tot vijf maanden voor de aanvang van de beurs: 30 %
Tot vier maanden voor de aanvang van de beurs: 40%
Tot drie maanden voor de aanvang van de beurs: 50 %
Tot twee maanden voor de aanvang van de beurs: 75 %
Tot een maand voor de aanvang van de beurs: 100 %
Tot een week voor de aanvang de beurs, of indien de exposant niet op komt dagen tijdens de beurs: 100%

Beursopzet: Verkoopstands (uitsluitend bij Kamer van Koophandel ingeschreven winkels, particulieren kunnen niet deelnemen), stichtingen en verenigingen (speciaal tarief), demonstraties, workshops (alleen door standhouders of op uitnodiging door de organisatie). Branchevreemde en food producten zijn niet toegestaan. Tevens is het niet toegestaan om deel te nemen met markthandel, braderieartikelen, om te stunten met verkoopprijzen, uitverkoop te houden of meer dan één artikel in de aanbieding te hebben.

Standprijzen:
Voor deze beurs zijn de lege plaatsen voor eigen standbouw vanaf € 49,00 per m2 (minimale afname is 2 x 3 meter en komt op € 294,00 excl. BTW).
Of een stand inclusief standaard standbouw (zie afbeelding hierboven) vanaf € 77,50 per m2 (prijzen excl. BTW, minimale afname is 2 x 3 meter en komt op een vanaf prijs van € 465,00).

Dit is inclusief:

Daar waar u bij andere beurzen nog extra kosten voor bijvoorbeeld promotie of administratiekosten dient te betalen, rekenen wij slechts één tarief!

De voorwaarden en het inschrijfformulier (met plattegrond) kunt u aan vragen via het contactformulier. Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de afdeling standregistratie op telefoonnummer +31 (0)592 273 903.