Pers

KORT PERSBERICHT (voorlopig)

Handwerkbeurs Zwolle 2020

Voor liefhebbers van textiele hobby’s is de Handwerkbeurs in Zwolle dé beurs van het jaar!

Dit jaar zijn er ruim 220 exposanten aanwezig uit binnen- en buitenland, verdeeld over twee hallen. Er zijn stands op het gebied van quilten, breien, haken, borduren, vilten, textielverf, spinnen, weven en zelf-maak-mode. Ook de nieuwe trends zoals macramé, plotteren en diamond painting zijn te vinden op de beurs.

Er zijn heel veel workshops waarin je technieken kunt leren om je favoriete hobby nog beter onder de knie te krijgen. Sommige zijn zelfs geschikt voor kinderen. Ook zijn er demonstraties en boek signeersessies door bekende ontwerpers en auteurs. Zo zal de bekende haakontwerper Dendennis aanwezig zijn voor meet & greets en kun je zijn boeken laten signeren. Andere auteurs en bloggers die je kunt ontmoeten zijn o.a. Klaske van der Bij, Amilishly, CuteDutch, Tante Setje en Tessa van Riet.

Ontwerpster Marie Suarez is te gast op de beurs. Marie is zeer bekend als ontwerpster van borduurpatronen, quilts en punch needle. Ze geeft doorlopend workshops in deze technieken. Tevens is een zeer uitgebreide tentoonstelling met haar werk te zien. Ook mixed media textielkunstenares Joke Hardenbol laat haar werk zien in een mini-expositie.

Quiltontwerpster Kathryn Kerr uit Australië is aanwezig in de stand van Mikilon’s Workshop. Kathryn is een Australische quiltontwerpster, bekend van de 365 Challenge quilt. Het project daagt quilters uit om een ​​jaar lang elke dag een quiltblok te maken om een ​​prachtige sampler-quilt samen te stellen. Het succes van de 365 Challenge gaf Kathryn de moed om meer patchwork patronen te ontwerpen en zo ontstond de bekroonde Aves Green Avenue in 2018. De originele ‘Aves’ quilt is, naast andere ontwerpen van Kathryn, te zien in de stand.

Handwerkbeurs Zwolle
13 t/m 16 februari 2020
10:00-17:00 uur (zondag tot 16:00 uur)
Entree € 11,00 (€ 10,00 via voorverkoop) of passe-partout € 19,00 (€ 17,00 via voorverkooop), kinderen tot 12 jaar gratis
Parkeren is gratis
www.handwerkbeurs.nl

IJsselhallen
Rieteweg 4
8011 AB  Zwolle