Yarn on the Rox

Stand 41
Yarn on the Rox

Even voorstellen!
Mijn naam is Roxanne en ik ben de eigenaar van Yarn on the Rox. Yarn on the Rox is ontstaan omdat ik het heel lastig vond om eerlijk geproduceerde garens te vinden die niet direct het “geitenwollen sokken” imago hebben. Toen Marijke en Caitlin Bongers van Eco Textile Studio stopten met hun winkel ben ik in overleg verder gegaan met hun garens en heb daar mijn eigen garens aan toegevoegd. Al het garen van Yarn on the Rox is GOTS gecertificeerd of komt bij kleine bedrijven vandaan zodat ik de kwaliteit en milieu vriendelijkheid kan garanderen.

Wat versta jij onder duurzaamheid in textiele hobby’s?
Duurzaamheid is voor mij de overkoepelende term voor eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerde producten. Ook zijn duurzame producten, producten die lang mee moeten gaan en makkelijk te repareren/aanpassen zijn. De garens van Yarn on the Rox zijn bijvoorbeeld niet alleen met aandacht voor de dieren geproduceerd, maar zijn ook gemaakt met een eerlijk loon en zo milieuvriendelijk mogelijke verfstoffen. Gebreide en gehaakte producten kunnen met de juiste zorg jarenlang meegaan en zijn makkelijk te repareren mocht er een gaatje in komen.

Welke duurzame producten of materialen kunnen mensen in jouw stand verwachten?
Yarn on the Rox heeft onder andere garens van het merk BC Garn, Kremke Soul Wool en natuurlijk de eigen garens Aika, Yumi en Tetsu.

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jou?
Duurzaamheid is belangrijk voor mij omdat er geen planeet B is. We moeten er samen voor zorgen dat we een leefbaar klimaat houden en dat we een beetje naar elkaar omkijken in deze tijden.

Op welke manier hou jij in je dagelijkse praktijk van je bedrijf bezig met duurzaamheid?
Wanneer niet kun je beter vragen haha. Bij Yarn on the Rox probeer ik bijvoorbeeld bij het verzenden van producten zoveel mogelijk gebruik te maken van tweedehands dozen. Deze dozen komen dan weer via familie bij mij terecht ipv in de container. Daarnaast pak ik waar mogelijk de fiets en anders de elektrische auto voor de wolfeestjes die ik bij mensen thuis organiseer en Yarn on the Rox probeert zoveel mogelijk digitaal te werken en zo de co2-footprint zo klein mogelijk te houden.

Welke tips heb je voor mensen die op een duurzame manier met hun hobby bezig willen zijn?
Uiteraard is het het meest logisch om te werken met gecertificeerde garens/stoffen zodat je aan het begin van je hobby al weet dat je op een duurzame manier bezig bent, maar ook tijdens het beoefenen van je hobby kun je rekening houden met duurzaamheid. Gebruik bijvoorbeeld je restjes garen om een jaardeken te maken. Zo heb je van elk jaar een mooie herinnering aan alle projecten die je gemaakt hebt en gebruik je je garen helemaal op. Heb je kleine stukjes af moeten knippen, dan kun je deze nog gebruiken als vulling in bijvoorbeeld kerstballen of knuffels.

Website: yarnontherox.com.