Annelies Baes Bellissima Deken

In deze diepgaande workshop haken we reliëfsteken in een mooi patroon van golven en ruiten.
Het reliëfmotief kan je later toepassen om een rechthoekige shawl te maken, een kussen, een deken..…..

We gaan intensief aan de slag met :
– de techniek van het haken van reliëfsteken
– het verkrijgen van een mooie gelijkmatige draadspanning en stekengrootte, zodat het evenwicht tussen reliëfsteken en gewone steken een perfect resultaat geeft
– het lezen en toepassen van een haakschema. (het gebruik van een groot haakschema vergemakkelijkt het haken, omdat je niet steeds terug moet grijpen naar uitgebreide tekst, waardoor je concentratie veel makkelijker bij je haakwerk blijft en je handiger en sneller stekenpatronen kan onthouden)

We haken met supernieuw Stylecraft garen, ‘New Bellissima Yarn’ van @stylecraftyarns! Stylecraft heeft voor het komende herfst-en winterseizoen een prachtig garen in de maak, waarmee wij mogen haken!

Belangrijk: enige haakervaring is nodig om aan deze masterclass deel te nemen. Je moet de basis steken kennen: losse, vaste, stokje.

Over de docent:
‘Ik ben Annelies, 45, en haken is mijn passie. Haken geeft me vleugels en laat me vrij vliegen, heel hoog in de lucht! Ik wil jullie inspireren met mijn haakontwerpen, zodat jullie allemaal mooie mutsen en sjaals, of kleding gaan maken, en dit volop dragen.
Ik ontwerp onder de naam Vicarno. Deze naam is een samenvoeging van de namen van mijn zonen Vic en Arno.

Momenteel specialiseer ik me in het ontwerpen van topdown en naadloze kleding, die mooi en trendy is, en met groot draagcomfort.
Duidelijke patronen schrijven, met haakschema, daar streef ik naar.

Ik publiceer regelmatig in internationale tijdschriften zoals Inside Crochet, Simply Crochet, Simply Haken, TRUI Magazine.’
Haar patronen zijn ook te koop via haar Ravelry store. Volg Annelies ook op Instagram.

Workshopplein 2

Prijs: € 35,00
Tijden: Uitsluitend op zondag 11 november 2018 van 10.00 tot 13.00 uur
Duur: 3 uur
Max. aantal deelnemers: 8
Meenemen: Een aantal haaknaalden variërend tussen 4 en 6 mm, optioneel een paar stekenmarkeerders, optioneel markeerstiften (om aanduidingen te maken op het patroon) (er zijn een aantal reserve haaknaalden te leen)
Aanmelden: Kan bij de infobalie tijdens de beurs
Inclusief: De masterclass, een uitgebreid haakschema, een uitgeschreven en volledige patroon van deze deken, gebruikte garen om te haken in de workshop van Stylecraft.
Deze workshop wordt gesponsord door Stylecraft.